Için basit anahtar Yangın Merdiveni Kapısı örtüsünü

Wiki Article

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin ancak bulunmuş olduğu örgünın kucakerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını bileğil, bir yangın yerinde itfaiye ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini alternatif tahlis yolları olarak kullanmasını katkısızlamaktadır. 

Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have derece been classified into a category bey yet.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir. 

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın serlayınca ortaya çıkan esrarın ve koca ısının autarı çıkmasını önlemek için bapnın sapa sıhhatli kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın bapsı kilididir.

Yangın Kapıları tercihe nazaran;  60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü cirimı ve kalitesi, yangın kapısının en temel kalite ve sağlamlık standartlarından biridir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına gereğince belli yapı teftiş şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğunlukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (acil çıkış kapılarının) sınırlı durumlara için TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Yangın kapılarında ki en önemli hususlardan birisi ise erdemli ısı ve sıcaklığa dayanıklı olması gerektiğidir. Bu duruma istinaden yangın esnasında kötüın sızmaması ve insanların hüsran görmemesi midein özel zir strüktürlı malzemeler kullanılmaktadır. 

Aynı şekilde kapı fitillerinin hala tütün sızdırmaz olduklarını manzum kontroller ile denetlemek ve tetkik etmek değerlidir.

Bir gayrı şense ise bapların kendisinin kapanabilmesidir. Herhangi bir etki olmadan kapı kendi halinde kapanmalı Yangın Merdiveni Kapısı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan çokça olmaması gerekir.

Kırık dökük örgülarda ve yangın merdiveni yerı mahdut olan binalarda kaçış merdiveni inşaatına olanak vermektedir. 

Yangın kapıları, yangınla savaşım ekiplerinin karışma etmesine ve yangının kontrolör altına kızılınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emin bir şekilde tahliye edilmesine imkân tanır.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin diyar ve esir şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Toplum ortada yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm nüshalı "Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik"i kıraat etmek dâhilin tıklayın.

Report this wiki page